TEMEL KAVRAMLAR

İLK BAŞTA KODLAMA ÖĞRENMEDEN ÖNCE MUTLAKA BU BİLGİLERİ BİLMENİZ GEREK  


Program: Günlük hayattaki bir sorunu bilgisayarla çözmek, rutin işlemleri kolaylaştırmak amacıyla bilgisayar dili kullanılarak oluşturulmuş anlamlı ifadeler bütünüdür. Ya da giriş değerlerini kullanarak istenilen çıkış değerlerinin elde edilebilmesi için bilgisayara iletilen komutlar dizisidir.

Programlama: Yaşadığımız gerçek dünyadaki problemlere ilişkin çözümlerin bilgisayarın anlayabileceği bir biçime dönüştürülmesi / ifade edilmesidir.

Programcı: Çözülmesi gereken problemlerle ilgili kavram ve varlıkları, kullandıkları programlama dili ile bilgisayarda ifade etmeye çalışırlar gerçek dünyada insanların yaptığı gibi…

Programlama Dili : Bilgisayarda çözülecek bir sorun için çözümün bilgisayara adım adım yazılmasını sağlayan biçimsel kuralları olan ve bu kurallara sıkı sıkıya bağımlılığı gerektiren bir tanımlar kümesidir. Yani, programcı ile bilgisayar arasında bir tercüman durumundadır.

Özetle, Program, bilgisayara ne yapması gerektiğini söyleyen bir grup komuta (kod topluluğuna) verilen isimdir. Bu komutları veren kişiye programcı, komutların bütününe ise programlama dili denir.

PROGRAMLAMA NASIL YAPILIR

PROGRAM TÜRLERİ

Sistem programları: Her program, bir işletim sistemi üzerinde çalışır. İşletim sistemi, diğer programların çalışması için gerekli olan kaynakları ve ortamı sağlar.
Sürücüler (Driver): İşletim sistemi ile donanım aygıtları arasında iletişim sağlayan programlardır. Klavye ile yazılan yazıların algılanması için, klavyenin sürücü programı kullanılır.
Uygulamalar: İşletim sistemi üzerinde çalışan, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu işlevleri sağlayan programlardır.

PROGRAMLAMA TÜRLERİ


•Yapısal programlama
•Modüler Programlama
•Nesne Tabanlı Programlama
•Olay Tabanlı Programlama



EN ÇOK ZİYARET EDİLEN KONULAR:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Yorumlar